Svatoštěpánské Menu

Slavnostní menu na Boží hod vánoční a svatého Štěpána si dopřávají nejen věřící lidé. Je příjemné si po dnech plných příprav a shonu zajít na skvělé jídlo, do restaurace, kde čas plyne pomalu. Atmosféra krápníkové jeskyně a živá klavírní hudba vás svátečně naladí. Na menu je možné zakoupit i dárkový certifikát - v době, kdy všichni mají všechno je zážitek nejlepší vánoční dárek. Užijte si dobré jídlo a pití se svými přáteli nebo rodinou.


  • Bohemia Prestige Rosé Brut 0,1l
  • Tataráček z uzeného pstruha v jabloni/kopr/víno/créme fraiche/dijon hořčice/pomerančový gel/kaviár Malosol – jeseter/bylinkové krutóny/ořechový chléb
  • Bramborová polévka s hříbky a lanýžovou pěnou
  • Sous-vide krůtí prsa obalená ve špeku Lardo/pomerančová šťáva/fermentovaná zelenina s rajčaty/celerové a pórkové pyré/špekový chips/pomerančové granité
  • Tvarohové soufflé z bílé čokolády s konfitovanými švestkami/mandlový kaviár
  • Káva nebo výběr z čajů

25. prosinec neboli Boží hod vánoční je vlastně oslava narození malého Ježíška a pro křesťany je tím největším vánočním svátkem. Den poté, 26. prosince si připomínáme svatého Štěpána, který se stal prvním křesťanským mučedníkem. Na vesnicích i ve městech bylo ještě v 19. století zvykem chodit v tyto dny od domu k domu a koledovat. Lidé se navštěvovali, vzájemně se hostili a přáli si pěkné Vánoce. Tradice se lišily podle kraje, koledníci u každého domu zazpívali koledu a za to od hospodyně dostávaly drobné dárky, občas pár drobných a různé pečivo a koláče. Na svatého Štěpána se v české tradici připravuje pečená drůbež – tradičně kachna, husa nebo krůta, často s červeným zelím a nejrůznějšími druhy knedlíků.


Cena za osobu: CZK 1 124 Kč,-


Zpet Vytisknout tuto stránku Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na začatek stranky