Svatoštěpánské Menu

Slavnostní menu na Boží hod vánoční a svatého Štěpána si dopřávají nejen věřící lidé. Je příjemné si po dnech plných příprav a shonu zajít na skvělé jídlo, do restaurace, kde čas plyne pomalu. Atmosféra krápníkové jeskyně a živá klavírní hudba vás svátečně naladí. Na menu je možné zakoupit i dárkový certifikát - v době, kdy všichni mají všechno je zážitek nejlepší vánoční dárek. Užijte si dobré jídlo a pití se svými přáteli nebo rodinou.


  • Sklenka Pálffy Sekt Brut (méthode champenois traditionelle)
  • Tatarák z marinovaného lososa s koprem a mořskou solí, olivová tapenáda, rukola salát
  • Bramborová polévka se sušenými houbami
  • Pečená krůtí prsa na rozmarýnu a červeném vínu, karamelizovaná karotka, tagliatelle s citronovým olejem
  • Karamelový dortík s hruškami a mandlemi s omáčkou z lesního ovoce
  • Káva nebo výběr z čajů

25. prosinec neboli Boží hod vánoční je vlastně oslava narození malého Ježíška a pro křesťany je tím největším vánočním svátkem. Den poté, 26. prosince si připomínáme svatého Štěpána, který se stal prvním křesťanským mučedníkem. Na vesnicích i ve městech bylo ještě v 19. století zvykem chodit v tyto dny od domu k domu a koledovat. Lidé se navštěvovali, vzájemně se hostili a přáli si pěkné Vánoce. Tradice se lišily podle kraje, koledníci u každého domu zazpívali koledu a za to od hospodyně dostávaly drobné dárky, občas pár drobných a různé pečivo a koláče. Na svatého Štěpána se v české tradici připravuje pečená drůbež – tradičně kachna, husa nebo krůta, často s červeným zelím a nejrůznějšími druhy knedlíků.


Cena za osobu: CZK 980,-
Stáhnout jako .pdf


Zpet Vytisknout tuto stránku Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na začatek stranky
Svatoštěpánské Menu - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 1 Svatoštěpánské Menu - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 2 Svatoštěpánské Menu - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 3