Jídelní lístek

Šéfkuchař Michal Novák

TRITON Restaurant nabízí pokrmy české a světové kuchyně s využitím místních produktů (med včelaře ze Šáreckého údolí, vlastní bylinky, jahody ze samosběru apod.) a čerstvých potravin z ekologické produkce českých zemědělců.

Vše je připraveno kreativním a mezinárodně uznávaným šéfkuchařem Michalem Novákem a podtrženo širokým výběrem jak moravských tak zahraničních vín, podávaných z rukou profesionálních a zkušených sommeliérů.

Jídelní lístek restaurace v jazycích AJ, NJ, RU, FR, IT. Na požádání předložíme brýle k jídelnímu lístku.

 

Mezi Vaše nejoblíbenější patří:

 Romantické Candlelight Menu 

  • Sklenka Pálffy sekt Brut (méthode champegnois traditionelle)

  • Tartar z marinovaného lososa s grilovanou tygří krevetou a pestem z černých oliv    

  • Krémová polévka z artyčoku s grilovaným ovčím sýrem

  • Citrónový sorbet se zakysanou smetanou a tymiánem

  • Svíčkové řezy s glazírovanými jablky a vanilkovou omáčkou, doplněné pažitkovým
    šťouchaným bramborem a citronovým olejem

  • Pistáciový krém s mandlovou křupinkou a medovými ořechy

  • Káva nebo vybraný čaj

    [CZK 1500,-/os.]                                Více informací...


STUDENÉ PŘEDKRMY

  • Ceviche z halibuta s chilli a koriandrem [CZK 220,-]

  • Marinovaný losos, uzený losos s hráškovým pyré a červenou řepou [CZK 190,-]

  • Uzená kachní prsa na fíkovém salátu s jablkem a medovými ořechy [CZK 230,-]

  • Pražská šunka podávaná s křenem,nakládanými cibulkami a okurkou [CZK 140,-]

  • Bresaola (sušené hovězí maso) s fenyklem, vaječnou omeletou, dýní a polníčkem [CZK 190,-]

  • Gratinovaný kozí sýr na fazolkovém pyré, hruškové balsamico [CZK 180,-]


POLÉVKY

  • Tomatová polévka s krevetkami a halibutem [CZK 160,-]

  • Hovězí vývar s masem a zeleninou [CZK 110,-]

  • Houbový krém s pošírovaným vejcem a lanýžovým olejem [CZK 140]


TEPLÉ PŘEDKRMY

  • Hovězí kližka Sous Vide, šalotkové glacée, grilovaná zelenina [CZK 210,-]
    (kližka vařená při nízké teplotě ve vepřovém sádle)

  • Hovězí svíčková na smetaně, knedlík vařený v páře [CZK 240,-]

  • Šalvějové rizoto s pečenou dýní a chorizem [CZK 240]

  • Polentová kaše s houbovým ragů, pečeným česnekem, olivovým olejem a tymiánem [CZK 190]


ČESKÁ NÁRODNÍ KUCHYNĚ

  • Nudle Vlasty Buriana s pečeným kuřecím masem, jablky a mandlemi podle Jaroslava Trejbala - osobního kuchaře Vlasty Buriana - Král českých komiků působil přímo zde - ve dřívějším kabaretu,
    hrál a bavil publikum v letech 1920 - 1923. [CZK 290,-]

  • Pečená kachna (¼) s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem [CZK 390,-]

  • Staročeský guláš z hovězí kližky s houskovým knedlíkem [CZK 330]

  • Tradiční hovězí "SVÍČKOVÁ" na smetaně s brusinkovým terčem, karlovarský knedlík [CZK 440,-]

  • Zadělávaný telecí jazyk ve smetanovo-křenové omáčce, brambor vařený v másle [CZK 290,-]


DARY MOŘÍ A ŘEK

  • Tygří krevety Tamarind se zázvorem a mangem, jasmínová rýže, pomerančový olej [CZK 480,-]

  • Grilovaný filet Red Mullet s olivovým pestem, kandovaným citrónem a pečenou zeleninou [CZK 450,-]

  • Pošírovaný losos na cizrnovém pyré, se smetanovou omáčkou a listovým špenátem [CZK 440,-]

  • Filet ze pstruha v papilotě, pečený se zeleninou, římským kmínem a černým pivem [CZK 390,-]


POKRMY Z PÁNVE A GRILU

  • Kuřecí prso Suprême se sušeným hovězím masem, bazalkou, tomaty & bílé fazole [CZK 390,-]

  • Králičí stehno pečené na tymiánu, pečená šalotka, houbové rizoto s bylinkovým olejem [CZK 390,-]

  • Beefsteak, grilovaný hovězí morek, pepřová omáčka, pečený brambor s citrusy
    a rozmarýnem [CZK 590,-]

  • Vídeňský telecí řízek, mačkaný brambor s máslem a petrželkou [CZK 420,-]

  • Grilovaná jehněčí korunka, cuketový salát s pečeným česnekem a cizrnou [CZK 550,-]

  • Divočák, dušený na kořenové zelenině a červeném víně s bruselskou kapustou,
    máslové Spätzle [CZK 450,-]


ČERSTVÉ SALÁTY

  • Salát z pečených brambor a zeleniny, marinovaný losos, pošírované vejce [CZK 150,-]

  • Salát z polníčku, čekanky, dýně a pečených kaštanů [CZK 130,-]

  • Salát z míchané zeleniny a bylinek s houbovým dresinkem [CZK 120,-]

  • Salát se špenátem, kozím sýrem a krutóny [CZK 140,-]


NABÍDKA DEZERTŮ

  • Palačinka Crêpes Suzette flambovaná u Vašeho stolu - dopřejte zážitek
    všem svým smyslům [CZK 260,-]

  • Smažené meruňky s vanilkovou zmrzlinou a jahodovou omáčkou [CZK 220,-]

  • Čokoládový fondán s čokoládovým dortíkem, kaštanové pyré [CZK 220,-]

  • Crème Brûlée s hruškovým kompotem a hruškovým sorbetem [CZK 190,-]

  • Jablkový závin se šlehačkou a karamelovou omáčkou [CZK 140,-]


SÝRY

  • Nabídka českých sýrů s ořechy a jablkem [CZK 160,-]

Zpet Vytisknout tuto stránku Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na začatek stranky
Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 1 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 2 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 3