Jídelní lístek

Šéfkuchař Michal Novák

TRITON Restaurant nabízí pokrmy české a světové kuchyně s využitím místních produktů (med včelaře ze Šáreckého údolí, vlastní bylinky, jahody ze samosběru apod.) a čerstvých potravin z ekologické produkce českých zemědělců.

Vše je připraveno kreativním a mezinárodně uznávaným šéfkuchařem Michalem Novákem a podtrženo širokým výběrem jak moravských tak zahraničních vín, podávaných z rukou profesionálních a zkušených sommeliérů.

Jídelní lístek restaurace v jazycích AJ, NJ, RU, FR, IT. Na požádání předložíme brýle k jídelnímu lístku.

 

Mezi Vaše nejoblíbenější patří:

 Romantické Candlelight Menu 

  • Sklenka Pálffy sekt Brut (méthode champegnois traditionelle)

  • Tartar z marinovaného lososa s grilovanou tygří krevetou a pestem z černých oliv    

  • Krémová polévka z artyčoku s grilovaným ovčím sýrem

  • Citrónový sorbet se zakysanou smetanou a tymiánem

  • Svíčkové řezy s glazírovanými jablky a vanilkovou omáčkou, doplněné pažitkovým
    šťouchaným bramborem a citronovým olejem

  • Pistáciový krém s mandlovou křupinkou a medovými ořechy

  • Káva nebo vybraný čaj

    [CZK 1500,-/os.]                                Více informací...


STUDENÉ PŘEDKRMY

  • Červená řepa s kozím sýrem, rukolou, kešu ořechy, ořechový olej [CZK 160,-]

  • Caesar salát s krutónky, pošírované vejce, parmazán [CZK 190,-]

  • Marinovaný losos na plátcích fenyklu, pomerančové segmenty, sezamové semínko, citrónový dresink [CZK 220,-]

  • Uzené kachní prso, cizrnové pyré, ayran, cibulová marmeláda [CZK 180,-]

  • Pražská šunka podávaná s křenem, nakládanými cibulkami a okurkou [CZK 140,-]


POLÉVKY

  • Hovězí vývar s masem a zeleninou [CZK 110,-]

  • Vichyssoise - chlazená polévka z pórku, brambor a smetany [CZK 110,-]

  • Lososový krém s rukolovým olejem [CZK 130,-]


ČESKÁ NÁRODNÍ KUCHYNĚ

  • Pečená kachna (¼) s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem [CZK 390,-]

  • Guláš z hovězí kližky s houskovým knedlíkem [CZK 290,-]

  • Tradiční hovězí "SVÍČKOVÁ" na smetaně s brusinkovým terčem, karlovarský knedlík [CZK 390,-]


TĚSTOVINY A DĚTSKÁ JÍDLA

  • Nudle Vlasty Buriana s pečeným kuřecím masem, jablky a mandlemi podle Jaroslava Trejbala - osobního kuchaře Vlasty Buriana - Král českých komiků působil přímo zde - ve dřívějším kabaretu,
    hrál a bavil publikum v letech 1920 - 1923. [CZK 290,-]

  • Smetanové tagliatelle s marinovaným lososem gravelax a listovým špenátem [CZK 290,-]

  • Rizoto s lesními houbami a lanýžovým olejem, parmazánové hoblinky [CZK 320,-]

  • Hovězí svíčková na smetaně, knedlík vařený v páře [CZK 220,-]


LETNÍ MENU STEAK & SALÁT

Využíváme bylinky z místní Františkánské zahrady.

  • Grilované tygří krevety s wasabi a sójovou omáčkou, nakládaný zázvor [CZK 420,-]

  • Filet ze pstruha, pastyňákové pyré s kapari vinegretem [CZK 420,-]

  • Losos steak s estragonovou omáčkou a marinovaným fenyklem [CZK 390,-]

  • Kuřecí steak Madras s pečenými tomaty a koriandrem [CZK 290,-]

  • Rib eye steak s omáčkou Café de Paris, grilovaná zelenina [CZK 420,-]

  • Beef steak s omáčkou ze zeleného pepře, sous vide červená řepa [CZK 550,-]

  • Steak z vepřového karé pečený s anglickou slaninou, omáčka Salza Verde [CZK 290,-]


ČERSTVÉ SALÁTY A PŘÍLOHY

  • Římský salát s čekankou a dresinkem ze sušených rajčat, ovčí sýr [CZK 110,-]

  • Brasserie - míchaný sezónní salát s bylinkový dresinkem [CZK 90,-]

  • Tomaty & Mozzarella, bazalkové pesto [CZK 110,-]

  • Cizrnový salát s chilli, mátou, limetovou šťávou a jogurtovým dresinkem [CZK 110,-]

  • Řecký salát se sýrem a olivami [CZK 110,-]

  • Slaninové fazolky [CZK 90,-]

  • Parmazánové rizoto [CZK 90,-]

  • Brambory pečené s tymiánem a citrónem [CZK 60,-]

  • Smažené bramborové hranolky [CZK 90,-]

  • Tagliatelle s olivovým olejem [CZK 60,-]

  • Grilovaná zelenina BBQ [CZK 60,-]


NABÍDKA DEZERTŮ

  • Palačinka Crêpes Suzette flambovaná u vašeho stolu - dopřejte zážitek
    všem svým smyslům [CZK 260,-]

  • Smažené meruňky s vanilkovou zmrzlinou a jahodovou omáčkou [CZK 220,-]

  • Čokoládový fondán s čokoládovým dortíkem, kaštanové pyré [CZK 220,-]

  • Crème Brûlée s hruškovým kompotem a hruškovým sorbetem [CZK 190,-]

  • Jablkový závin se šlehačkou a karamelovou omáčkou [CZK 140,-]


SÝRY

  • Nabídka českých sýrů s ořechy a jablkem [CZK 160,-]

Zpet Vytisknout tuto stránku Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na začatek stranky
Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 1 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 2 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 3