Jídelní lístek

Šéfkuchař Michal Novák

TRITON Restaurant nabízí pokrmy české a světové kuchyně s využitím místních produktů (med včelaře ze Šáreckého údolí, vlastní bylinky, jahody ze samosběru apod.) a čerstvých potravin z ekologické produkce českých zemědělců.

Vše je připraveno kreativním a mezinárodně uznávaným šéfkuchařem Michalem Novákem a podtrženo širokým výběrem jak moravských tak zahraničních vín, podávaných z rukou profesionálních a zkušených sommeliérů.

Jídelní lístek restaurace v jazycích AJ, NJ, RU, FR, IT. Na požádání předložíme brýle k jídelnímu lístku.

 

Mezi Vaše nejoblíbenější patří:

 Romantické Candlelight Menu 

  • Sklenka Pálffy sekt Brut (méthode champegnois traditionelle)

  • Tartar z marinovaného lososa s grilovanou tygří krevetou a pestem z černých oliv    

  • Krémová polévka z artyčoku s grilovaným ovčím sýrem

  • Citrónový sorbet se zakysanou smetanou a tymiánem

  • Svíčkové řezy s glazírovanými jablky a vanilkovou omáčkou, doplněné pažitkovým
    šťouchaným bramborem a citronovým olejem

  • Pistáciový krém s mandlovou křupinkou a medovými ořechy

  • Káva nebo vybraný čaj

    [CZK 1500,-/os.]                                Více informací...


STUDENÉ PŘEDKRMY

  • Escalivada tapas s ančovičkami, olivami, artyčoky a tomaty [CZK 170,-]

  • Srnčí paštika s mandlemi, brusinkami, romanescu, červenou řepou [CZK 190,-]

  • Carpaccio z marinovaného lososa a chobotnice, nakládaná šalotka, grepové pyré [CZK 220,-]

  • Pražská šunka s křenem, nakládanými cibulkami a okurkou [CZK 140,-]

  • Sušená šunka Iberico, pečený žlutý meloun, malinový ocet [CZK 220,-]

  • Kachní terina Foie Gras s medovými kešu ořechy, fíková marmeláda, pomeranč [CZK 290,-]


POLÉVKY

  • Zeleninová polévka Pistou s bazalkovým pestem [CZK 110,-]

  • Hovězí vývar s masem a kořenovou zeleninou [CZK 110,-]

  • Polévka z třeboňských ryb a pikantní papriky [CZK 140,-]


TEPLÉ PŘEDKRMY

  • Gratinovaní šneci s bylinkovým máslem, kapari salzou [CZK 230,-]

  • Hovězí svíčková na smetaně, knedlík vařený v páře [CZK 230,-]

  • Těstoviny Cannelloni se špenátem, smetanovou omáčkou, pažitkou a česnekem [CZK 280,-]


ČESKÁ NÁRODNÍ KUCHYNĚ

  • Pečená kachna (¼) s červeným vinným zelím a bramborovým knedlíkem [CZK 390,-]

  • Guláš z hovězí kližky s houskovým knedlíkem [CZK 290,-]

  • Tradiční hovězí "SVÍČKOVÁ" na smetaně s brusinkovým terčem, karlovarský knedlík [CZK 390,-]

  • Nudle Vlasty Buriana s pečeným kuřecím masem, jablky a mandlemi podle Jaroslava Trejbala - osobního kuchaře Vlasty Buriana - Král českých komiků působil přímo zde - ve dřívějším kabaretu,
    hrál a bavil publikum v letech 1920 - 1923. [CZK 290,-]


POKRMY Z PÁNVE A GRILU

  • Rizoto s mořskými plody a listovým špenátem [CZK 390,-]

  • Křupavé tygří krevety v kokosové omáčce, jasmínová rýže [CZK 440,-]

  • Losos steak pečený s kdoulovým pyré a dijonskou hořčicí, máslová zelenina [CZK 420,-]

  • Kuřecí prso Supreme Bun cha, grilovaná zelenina, rýžové nudle [CZK 390,-]

  • Kachní prso uzené na bukových hoblinách, pomerančová omáčka, pečená červená cibule, brambor připravený s tymiánem a citrónem [CZK 490,-]

  • Telecí Ossobuco, šafránová rýže, karamelizovaná karotka [CZK 440,-]

  • Rib eye steak s grilovanými houbami, lanýžovou omáčkou a bramborem pečeným ve slupce [CZK 480,-]

  • Beefsteak Rossini s omáčkou Madeira, kachními játry, slaninou a bramborovým pyré [CZK 690,-]

    - Operní skladatel Gioacchino Rossini měl rád jídlo a dobře vařil. Recept na steak Rossini vznikl, když skladatel při pikniku na lodičkách utopil svůj oběd-oblíbenou krůtu plněnou játry a lanýži. Prý byl tak smutný, že mu kuchař z nedalekého hotelu jako náhradu připravil hovězí steak s foie gras a lanýži, který po Rossinim i pojmenoval. Steak stejně jako Rossiniho hudbu si lidé užívají dodnes.
  • Tažená placka Pinsa s tomaty, mozzarellou a rukola salátem [CZK 290,-]


ČERSTVÉ SALÁTY

  • Míchaný zeleninový salát s bylinkovým dresinkem [CZK 120,-]

  • Hlávkový salát s ořechy a jablky [CZK 110,-]

  • Salát z pečené zeleniny, čekanky a artyčoku [CZK 150,-]

  • Salát z červené řepy a pomeranče, mořská sůl, rukola [CZK 140,-]


NABÍDKA DEZERTŮ

  • Palačinka Crêpes Suzette flambovaná u vašeho stolu - dopřejte zážitek
    všem svým smyslům [CZK 260,-]

  • Smažené meruňky se zmrzlinou a vanilkovou omáčkou [CZK 220,-]

  • Čokoládové parfait s višňovou omáčkou, mango sorbet [CZK 190,-]

  • Crème Brûlée s Passion fruit želé a lesním ovocem [CZK 220,-]

  • Jablkový závin se šlehačkou a karamelovou omáčkou [CZK 140,-]


SÝRY

  • Nabídka českých sýrů s ořechy a jablkem [CZK 160,-]

Zpet Vytisknout tuto stránku Odesilani vzkazu a pozadavku Zpet na začatek stranky
Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 1 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 2 Jídelní lístek - Restaurace Praha 1 Václavské náměstí TRITON Restaurant 3